maanantai 30. syyskuuta 2013

Kaappiprojekti loppusuoralla

Keittiön kaappiprojekti on melkein valmis. Altaalta puuttuu vielä hana ja kaappirivin vasempaan reunaan pitäisi laittaa jonkinlainen lista, että saan taustavanerin piiloon.
Projekti on ollut vähän työläs. Välitilan kaakelit meni kokonaan uusiksi koska liimasin alkuperäiset pienet lasikaakelit liian ohuelle taustavanerille. Seurauksena saumaus ei onnistunut alkuunkaan se vain halkeili, kun vaneri antoi periksi keskeltä. Lopputuloksena oli vahvempi vaneri ja uudet valkeat kaakelit siihen.
Kauneusvirheiltäkään ei vältytty. Uuninluukku ei meinaa pysyä millään kiinni (naulasaranoiden teko ei kuulu vahvimpiin puoliini) ja allashan ei sitten tullut ollenkaan keskelle ikkunaa kuten alunperin piti taisi tulla mittavirhe mittaajalla. Allaskaapin ovet myös ovat hieman kapeita aukkoon nähden.  Pitää seuraavalla kerralla olla  huolellisempi.



keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Vähän edistystä kaappiprojektissa

Nyt on saatu kaappeihin ja laatikkoihin vetimet laitettua korun osista. Ei niistä mitään priimaa tullut, mutta saa kelvata tähän hätään. Pöytälevytkin sain liimattua paikoilleen ja käsittelin ne osmo colorilla. Allas on valmiina, mutta siihen pitäisi porata vielä reikä pohjaan ennen kiinnitystä kansilevyyn. Hana, lieden nappulat ja päälikansi keittolevyineen vielä puuttuu elikkä olisi vähän tekemistä.

Keittiönkaappien valmistuttua jossain vaiheessa niin sittenhän täytyy alkaa suunittelemaan ruokia ja astioita, kun kaapit ammottavat tyhjyyttään.


Pikku hiljaa alkaa tulla valmista kaappiprojektissa. Sovittelin kaappeja jo malliksi nukkekodin keittiöön. Tosin enää ei mahdu muita kalusteita kuin pöytä tuoleineen. Ps. huomasin, että kuvatessa oli näköjään yläkaapit vaihtaneet paikkaa keskenään, kun vetimet oli hiukka korkealla. Onneksi kaappeja ei oltu vielä kiinnitetty mihinkään.


sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Päivitystä keittiön kaappeihin

Taas on vähän edistytty kaappiprojektissa. Huuva sai pinnoitteen ja valkoisen maalin pintaansa.
Kaappiriviin lisätty pari ovea, laatikko ja leikkuulauta.
Altaalle aukko sahattu johon teen altaan sytyketikuista.

Jatkoa seuraa taas myöhemmin.






sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kaappien teko keittiöön etenee pikku hiljaa

Hieman on edistytty kaappien teossa, mutta vielä tekemistä piisaa. Ovet on nyt kiinnitetty kaappeihin.
Noiden ovien kiinnitys naula saranoilla ei kylläkään kuulu minun vahvimpiin puoliin. Sainpas kuitenkin viimein porattua kaikki reiät ja ovet kiinni. Uunikin on saanut luukkunsa ja nyt pitäisi miettiä uunin ylä osaa eli niitä keittolevyjä ja etulistaan nappuloita. Ovien, laatikostojen ja uunin rivat ovat vielä mietinnässä. En oikein tiedä minkälaiset laittaisin ja mistä materiaaleista, mutta eiköhän tuo selvinne aikanaan. Olen myös aloittanut toiselle seinälle tulevan alaosan tekoa. Kaappiriviin pitäisi tulla allaskaappi ovilla ja laatikostot päätyyn. Altaan taidan tehdä sytyketikuista ja maalata sen vain valkoiseksi. Hellan päällä olevan huuvan ajattelin  pakkeloida kaluste kitillä jotta saisin siihen rapatun näköisen pinnan.
Pöytätasot teen myös sytyketikuista ja maalaan ne varmaan ovissa olevan ruskean viilun väriseksi.